Öne Çıkan Yayın

Hotspot Nedir? Nasıl Kullanılır?

Hotspot akıllı telefonlara sahip olan kişilerin sim kartlarına tanımlı olan mobil verileri diğer kullanıcılar ile Wi-Fi aracılığı paylaşması...

RAM Nedir? RAM Bellek Ne İşe Yarar?

RAM yani “Random Access Memories” bilgisayar açıldığı andan itibaren verilerin tutulduğu ve bilgisayarın işlemcisi tarafından hızlı bir şekilde verilere erişilebilmesini sağlayan donanım aygıtıdır. RAM, bir bilgisayardaki ana bellektir. Sabit disk sürücüsü (HDD), yarı iletken sürücü (SSD) veya optik sürücü gibi diğer depolama aygıtlarına okuma ve yazma işlemleri çok daha hızlıdır.

RAM geçici bir bellektir. Yani bilgisayar açık olduğu sürece yaptığımız işlemlerin verileri RAM'de depolanır, fakat bilgisayar kapatıldığı zaman bu veriler silinir. Bu verilerin silinmesi bir daha bu verilere ulaşamayacağımız anlamına gelmez. Bilgisayarımızı açtığımız zaman, işletim sistemi ve diğer dosyalar genellikle harici bellekten RAM'e yeniden yüklenir.

RAM Ne İşe Yarıyor?

RAM kalıcı bir veri depolama belleği değildir. RAM, kısa süreli çalışmalara odaklanır ve bir zaman dilimi içerisinde sınırlı sayıda işlem yapabilir. Bu tercih ettiğiniz RAM’e göre değişiklik gösterir.

RAM belleği hafızasını doldurursa, bilgisayarımızın işlemcisi, RAM'deki eski verileri, yeni verilerle değiştirmek için sürekli bilgisayarımızın sabit diskine gider. İşlemcinin bu işlemi bilgisayarın yavaşlamasına sebep olur.

Devamını Okumak İçin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder