Öne Çıkan Yayın

Hotspot Nedir? Nasıl Kullanılır?

Hotspot akıllı telefonlara sahip olan kişilerin sim kartlarına tanımlı olan mobil verileri diğer kullanıcılar ile Wi-Fi aracılığı paylaşması...

Facebook Messenger’da Anket Nasıl Oluşturulur?

Instagram Twitter, Reddit gibi sosyal medya paylaşım sitelerin anket oluşturma özellikleri kullanıcılara açık bir durumda. Bu sosyal medya paylaşım sitelerinde olan anket özelliğinin bir benzerinin Facebook’un mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger’da da olduğunu biliyor muydunuz? Bu yazımızda sizlere Facebook Messeger’da Anket Nasıl oluşturulur? Anket seçenekleri nasıl eklenir ve anket detaylarını nasıl görülür ve Messenger’da Anket özelliğini nasıl verimli bir şekilde kullanılır konusunu sizlere anlatacağız.

Facebook Messenger Anket Özelliği

Facebook, Messenger uygulamasında bir dönem kullanıcıların kullanımına açık hale getirmişti ancak daha sonra bazı sebeplerden dolayı kaldırdığı anket özelliğini kullanıcılarının ve üyelerinin kullanımına tekrardan sunuyor. Artık Faceebok Messenger da anket oluşturabileceğiz. Facebook Messenger’da anket özelliğinde birkaç değişiklik yapılsa da kullanımı artık daha da kolaylaştı. Windows, Linux ve Mac gibi farklı işletim sistemleri kurulu olan bilgisayarlarınızda Facebook Messenger’ı kullanarak anket oluşturabileceksiniz.

Facebook’un mesajlaşma uygulaması olan Facebook Messenger’da yıllar önce anket özelliği vardı. Ancak Facebook Messenger Anket Özelliği, daha sonrasında Facebook tarafından kaldırılmıştı. Kullanıcıların yoğun talepleriyle birlikte Facebook, mesajlaşma uygulaması olan Facebook Messenger’a anket özelliğini yeniden getirdi.

Yeni renkleri, yeni tasarımları ve güncellenmiş oy ver butonuyla birlikte yeni Facebook Messenger Anket özelliğinin eskisine göre tasarımsal olarak çok daha iyi durduğunu ve kullanışlı olduğunu söylemek mümkün. Facebook, ayrıca Windows ve Mac kullanıcıları için sunduğu Messenger Desktop uygulamasında da anket özelliğini kullanıcılarına hizmetine tekrardan açtı.

Facebook Messenger Anket Özelliği

Facebook Messenger’a tekrar gelen Facebook Messenger Anket özelliğini kullanmak ise oldukça basitleştirildi. Arkadaşlarınızda birlikte sohbet ettiğiniz Grup Sohbetlerinden “+” işaretine tıkladıktan sonra anket ikonuna tıklayarak Facebook Messenger Anket özelliğini kullanabilirsiniz. Daha sonrasında ise arkadaşlarınıza ve grup sohbeti içinde bulunan diğer katılımcılara sormak istediğiniz soruyu ve sorulara verilecek cevapları ekleyebilir ve Facebook Messenger’da anket oluşturabilirsiniz. Daha sonrasında Facebook Messenger’da Ayarlar’a tıklayarak Facebook Messenger Anket Oluştur seçeneğine tıklayarak grup sohbetinize sormak istediğiniz soruyu sorabilir ve Messenger üstünden anket yapabileceksiniz.

Facebook Messenger’da bir anket oluşturmak için grup sohbetlerinde en az iki ya da daha fazla katılımcının bulunması gerekiyor. Eğer ki size bir anket sorusu yöneltildiyse ve Messenger’da oluşturulan bu anket hakkında detayları merak ediyorsanız, sohbetteki anketin herhangi bir yerine tıklayabilir ve bu sayede anketin detaylarını görebileceksiniz. Anket seçeneklerinden herhangi birine tıklayarak ankete cevabınızı verebilirsiniz

Facebook Messenger anketler özelliği artık tüm işletim sistemlerindeki Messenger uygulamalarında kullanılabilecek şekilde kullanıma açıldı. Facebook daha önce üyelerin sanal toplantılar ve sanal sohbetler gerçekleştirebilmesi için Messenger Rooms özelliğini yayınlamış ve kullanıcıların hizmetine açmıştı. Messenger Rooms’da 50’ye kadar kullanıcı görüntülü sohbet yapabilir ve toplantılarını gerçekleştirebilir.

Facebook Messenger Masaüstü Uygulaması Nasıl İndirilir?

Facebook Messenger uygulamasını indirerek, Messenger’ın tüm özelliklerini daha etkin ve daha kolay bir şekilde kullanabilirsiniz

Facebook Messenger masaüstü uygulaması şu anda hem Windows hem de Mac kullanıcıları tarafından kullanılabilir durumda. Linux ise ilerleyen zamanlar bir çalışma yapılacak. Messenger masaüstü uygulamasını Windows bilgisayarınıza indirmek ve yüklemek için Microsoft Mağazası’na ziyaret edebilirsiniz. Mac bilgisayarlarınıza yüklemek için App Store’a gitmeniz gerekiyor. App store’da Messenger’ı arayın ve doğrudan yükleyebilirsiniz.

Facebook Messenger’ı yüklendikten sonra uygulamayı açın ve kullanmış olduğunuz Facebook hesabınızla oturum açabilirsiniz. Artık Facebook Messenger masaüstü uygulaması aracılığıyla arkadaşlarınızı görüntülü olarak konuşabilir, toplantılar yapabilir ve 50 kişiye kadar görüntülü iş toplantıları yapabilir anket özelliğini kullanabilirsiniz.ket Özelliği Nasıl Kullanılır  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder