Öne Çıkan Yayın

Hotspot Nedir? Nasıl Kullanılır?

Hotspot akıllı telefonlara sahip olan kişilerin sim kartlarına tanımlı olan mobil verileri diğer kullanıcılar ile Wi-Fi aracılığı paylaşması...

Hamilelikte Vicks Kullanımı Zararlı mı?

 Hamilelikte Vicks Kullanımı Zararlı mı?

Hamilelik süreci anne adayları için oldukça zor bir dönemdir. Anne adayımızın yeme-içme-beslenme kontrollerinden kullandığı ve kullanacağı ilaçlara kadar ince eleyip sık dokunan bir dönem olmalıdır. Verilecek yanlış kararlarda anne ve bebek sağlığı için risk teşkil edilecek durumlar yaşanabilir. Annenin bu dönemde düzenli ve düzensiz kullanacağız ilaçlar bebeği doğrudan doğruya etkilemektedir. Bebek sağlığı için bu dönemde olabildiğince ilaç ve ilaç benzeri maddelerin kullanmamakta fayda vardır.

Hamilelikte Vicks Kullanımı Zararlı Mı?

Faydalı mı ve zararlı mı sorusuna cevap vermeden önce hamilelikte Vicks kullanımının şartlı bir şekilde kullanılacağını belirtmekte fayda var. Vicks yapısı itibariyle bitkisel ürünlerden ve doğal maddelerden üretilen bir merhemdir. Fakat her ne kadar tamamen bitkisel ve doğal olsa da hamilelik dönemlerinde bebek sağlığı için kullanımın bazı şartları vardır. Vicks merheminin prospektüsünde “hamileliğin ilk 3 ayında kullanmayınız” ibaresi yer almaktadır. Hamileliğin bu dönemlerde yeni olduğu ve bebeğin bu aylarda gelişim gösterdiğini ve bebeğin gelişimi için doktor tavsiyesi olmadan herhangi bir doğal ilaç, doğal merhem her ne olursa olsun kullanılmaması gerekir.

Vicks’in İçeri Nedir?

Vicks’in içeriğinde yer alan vazelin doğal bir merhemdir ve bu Vicks’in ana maddesinioluşturmaktadır. Vazelin dışında Vicks merheminin içeriğinde sedir ağacı yaprağı yağı, kafur, Hindistan cevizi yağı, terebentin ve okaliptüs yağı gibi doğal ürünler de vardır. Vicks’in hamilelikte zararlı olduğuna yönelik herhangi bir bilimsel araştırma yapılmamıştır. Fakat kullanmadan önce yine de doktora danışmak en sağlıklı ve en doğru yol olacaktır.

Hamilelikte Vicks Kullanımı Nasıl Olmalı?

Hamileli dönemlerinde baş ağrısının yoğun olduğu dönemlerde ilaç almak yerine Vicks kullanabilirsiniz fakat ilk 3 ay atlatıldıktan sonra kullanmanız uygun olur. Alnı ve şakaklarınızı ovarak masaj yaparak Vicks kullanmak baş ağrınızı hafifletir. Hamilelik dönemlerinden öksürük nöbetleriniz varsa Vicks’i ayak altına sürüp ayaklarınıza bir bezle ve çorap giyerek kapatınız kısa bir süre sonra öksürük nöbetleriniz geçtiğini göreceksiniz. Ayrıca hamilelikte yaşanan öksürük nöbetleri karın kaslarında kasılmalara neden olduğu için bir an önce doktor kontrolünden geçilmesi ve profesyonel bir tedavi yöntemi tercih edilmelidir. Su yoluyla buharlaşan merhemler genelde doğal bir etkiye sahiptir ve içerisindeki mentoller, kafur ve yağlar sayesinde soğuk algınlığı kaynaklı olan tahrişleri giderir ve solunum yolunuzu ferahlatarak rahat nefes almanıza yardımcı olan bir merhemdir.  Ayrıca sıcak bir suyun içine akıtılan Vicks buharla birlikte onu soluyan kişinin burun tıkanıklığını geçirmekte çok etkilidir.

 

 

 

Vicks’in içeriğinde bulunan etken maddelerden biri olan terebentin ve mentol akciğerleri yumuşatır, bu yumuşama sayesinde akciğerlerde olan salgılar artar.

Bu sayede de göğüs ve sırta sürülen Vicks bir havlu kapatılmalı ve sıcak tutulması ile birlikte öksürük ve soğuk algınlığı gibi şikayetleri gidermekte büyük fayda sağlar.

Ayaklarınızdaki çatlakların giderilmesinde de Vicks kullanmak son derece faydalıdır ayrıca ayak tırnaklarında oluşan tırnak mantarlarına da çok faydalıdır.

Yüzümüzde çıkan sivilceler ile mücadele etmek ya da çıban ve benzeri gibi bir yaralanma durumu söz konusu olduğunda antibiyotik kremler yerine Vicks sürmek daha çok faydalı olacaktır içerisinde bulunan etken maddeler ile çıban ve sivilcelere karşı doğal yollardan mücadele etmiş olacaksınız.

Bildiğiniz üzere Vicks’in içerisinde yer alan vazelin yaraların ve yanık tedavilerinde kullanılan kremlerinin ana maddesidir. Vicks’in içeriğinde bulunan bir diğer madde olan hindistan cevizi yağının yara ve yanıklara sürüldüğünde doğal tedavi edici özelliğini görmüş olacaksınız. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder