Öne Çıkan Yayın

Hotspot Nedir? Nasıl Kullanılır?

Hotspot akıllı telefonlara sahip olan kişilerin sim kartlarına tanımlı olan mobil verileri diğer kullanıcılar ile Wi-Fi aracılığı paylaşması...

API (Uygulama Programlama Arayüzü) Nedir?

API, uygulama yazılımı geliştirmek ya da geliştirilen bu yazılımı başka bir yazılıma entegre etmek için bir dizi tanım ve protokoldür sistemidir. API, uygulama programlama arayüzü anlamına gelir.

API'ler (Uygulama Programlama Arayüzü), program ya da yazılımların nasıl ve hangi dilde yazıldıklarını gerek kalmadan diğer program ya da yazılımlarla iletişim kurulmasını sağlar. Bu durum uygulama ya da program geliştirmeyi basitleştirerek zamanınızdan ya da sermayenizden tasarruf etmenize imkan sağlar. Yeni programlar ve yazılımlar geliştirirken veya mevcut olanları uygulamaları, programları, yazılımları, yönetirken sahip olduğumuz API'ler (Uygulama Programlama Arayüzü) esneklik sağlayarak uygulamanın yönetimini ve kullanımı basitleştirerek, yeni uygulamalar, programlar geliştirmek için fazladan zaman sunar. Ayrıca yönetim sisteminiz basit bir hal almışken, bu zamanınızda eski uygulamalarız ve programlarınıza API’ler oluşturarak eskiyen uygulamalarınızdan para kazanmanın önünü de açabilir.  

Devamını Okumak İçin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder