Öne Çıkan Yayın

Hotspot Nedir? Nasıl Kullanılır?

Hotspot akıllı telefonlara sahip olan kişilerin sim kartlarına tanımlı olan mobil verileri diğer kullanıcılar ile Wi-Fi aracılığı paylaşması...

Decred Nedir ?

Decred, 2016 yılında Bitcoin'e alternatif olarak kurulmuş bir ödeme yöntemidir. Decred geliştiricileri, 1 numaralı kripto para birimiyle ilgili en büyük sorunlardan bazılarına yanıt vererek, gerçekten Decred topluluğuna ait olan daha demokratik bir madeni para yaratmaya çalıştı. Ama bu 5 yıl önceydi. Bugün Decred'in temel güçlü yönleri nelerdir, Decred ağı ne kadar güvenli ve DCR kripto para birimi nasıl çalışıyor?

Decred Topluluk Yönetimi

Decred ("Merkezi Olmayan Krediler" anlamına gelir) genellikle başarılı bir şekilde merkezi olmayan yönetimi nedeniyle övgü alır.


Decred ekibi, yalnızca topluluğun genel olarak protokoldeki tüm işlemleri ve değişiklikleri onaylaması gerektiği idealiyle başlamakla kalmadı, aynı zamanda bunu gerçeğe dönüştürmeyi de başardı.


Bu, Decred'in DCR jetonunun her sahibinin, sahip oldukları jeton sayısı ne olursa olsun, oy vermeye çağrılma potansiyeline sahip olması nedeniyle başarılır. Zincir üstü oylar, her bir mayınlı blokta rastgele seçilen beş oylama bileti aracılığıyla gerçekleşir. Projenin yönünü ilgilendiren zincir dışı oylar, küçük bir ücret (istenmeyen postaları önlemek için tasarlanmış) önkoşuluyla, projenin amaca yönelik Politea platformundaki herkes tarafından önerilebilir.


Diğer zincirlerdeki en yaygın oylama mekanizması, büyük token sahiplerinin buna karşılık gelen daha büyük bir oya sahip olduğunu standart olarak görür ve böylece “zincir içi plütokrasi” olarak adlandırılabilecek bir şey yaratır.


Bu, şu anda kripto alanında büyük sorunlara neden olmasa da, fikir, blok zincirlerinin giderek küreselleşen toplumlarda her zamankinden daha önemli bir rol oynayacağıdır. Bu nedenle, milyonlarca insan tarafından başarıyla benimsenen ve kullanılan herhangi bir ağ, çoğunluğun ihtiyaçlarına cevap vermeye devam etmelidir.


Etkili ademi merkeziyetçiliğin ve topluluk yönetiminin neden önemli olduğuna güncel bir bakış için, Facebook'un Avustralyalıların haber akışlarına erişimini engellemeye çalıştığı son olaya bakmak yeterlidir, ancak sonuçta Avustralya Sağlık Departmanı'nın bunu yapmasını engellemek için. aşı çabalarını etkin bir şekilde başlatmak için Facebook'u kullanın.


Merkezi sosyal medya devi o kadar büyüdü ki, toplumun belirli kesimlerini etkili bir şekilde yapabilir veya kırabilir. Ve ulus devletlerin seçilmiş yetkilileri bundan hoşlanmıyorsa, tek şansları yanılabilir tek bir insanı ikna etmeye çalışmaktır. fikrini değiştirmektir.


Başlangıçta Company 0 girişim grubu tarafından oluşturulan Decred, bu totaliter dinamiği önleyen bir platform oluşturmak için birleştirilmiş İş Kanıtı (PoW) ve Hisse Kanıtı (PoS) konsensüs mekanizmasını kullanır.


Decred ve Güvenlik


Decred'deki PoW madenciliği, Bitcoin'dekiyle aynı merkezileştirilmiş hesaplama gücü havuzunu oluşturur. Birleşik PoS mekanizması, merkezi olmayan bir şekilde tüm dünyaya yayılmış stake düğümlerine sahip olarak ve her topluluk üyesinin zincir içi ve zincir dışı bir araya getirmek için DCR'lerini stake etmesi gereken 'bilet sahibi oylamayı' getirerek bunu reddeder. 


Decred ağının kontrolünü ele geçirmek için, bir kişinin madencilik gücünün %51'ini ve Decred oy biletlerinin %51'ini ele geçirmesi gerekir. Bu, Decred'in saldırıya uğramasını zorlalaştırıyor, zaten sağlam olan Bitcoin'den kat kat daha zor hale getiriyor, bu da onu indirmenin sanal bir imkansız olduğu anlamına geliyor.


Politea ile ilgili teklifler sık ​​ve yüksek kalitede olup, topluluk yönetiminin ileriye dönük kripto projeleri için büyük bir varlık olabileceğini göstermektedir. Böyle kabul edilen bir topluluk önerisi, Decred'in kripto alanında daha geniş tanınırlık kazanmasına yardımcı olmak için bir pazarlama şirketi olan Ditto PR içindi. Bu farkındalık artırma, DCR için daha fazla değişim listesi ve bir ödeme çözümü olarak daha geniş kabul ile sonuçlanmış gibi görünüyor.


Decred Proof of Stake konsensüsünün getirdiği bir diğer fayda da stake ödülleridir. Token sahipleri öncelikle DCR'lerini oylama biletleri aldıkları platformda kilitlemelidir. Kullanıcılar daha sonra biletlerini gönderebilir ve bir olgunlaşma döneminden sonra seçmen olabilir. Politea'daki teklifleri oylarken, DCR'de toplam blok ödülünün %30'luk bir payla ödüllendirilirler. Bitcoin'de olduğu gibi, blok ödülü zamanla azalır, ancak Decred ile bu süreç daha kademelidir, bu nedenle dramatik yarılanma olayları yoktur.


Ayrıca, kod tabanındaki bir gizlilik karıştırıcısı sayesinde, bu oylar artık bilet sahibinin anonimliğini koruyor. Bu gizlilik uygulaması aynı zamanda Decred'i ödeme jetonu olarak kullananların kimliğini gizler ve korur, böylece kullanıcılar için mevcut olan uygun araçların sayısını artırır.


Decred Nereden Satın Alınır 

Ekibinin ve topluluğunun başarısı sayesinde Decred (Bitcoin gibi maksimum toplam 21 milyon coin arzına sahiptir) birçok farklı borsada satın alınabilir. Mevcut en büyük borsalardan bazıları Binance, OKEx, MXC, KuCoin, Poloniex ve Bittrex'tir ve en yaygın ticaret çiftleri BTC ve USDT'dir.


Bu liste bolluğu, Decred'in kripto projelerinin temel güçlü yönlerini değerlendiren Flipside Crypto'nun FCAS derecelendirmesinde piyasa olgunluk puanının önemli ölçüde arttığını gördü. Geliştirici davranış puanı yüksek kalır, ancak aşağıda görülebileceği gibi, gerçek zincir içi kullanım açısından hala iyileştirme için yer var.

Bununla birlikte, geliştirme açısından, Decred topluluğu kendi yerel Merkezi Olmayan Değişimini (DEX) oyladı ve uyguladı. Buna DCRDEX denir ve Decred, Bitcoin, Litecoin ve Ethereum ticaret çiftleri sunar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder