Öne Çıkan Yayın

Hotspot Nedir? Nasıl Kullanılır?

Hotspot akıllı telefonlara sahip olan kişilerin sim kartlarına tanımlı olan mobil verileri diğer kullanıcılar ile Wi-Fi aracılığı paylaşması...

Linux Dosya Sıkıştırma-Açma Komutları

Linux kullanıcıları tarafından son zamanlarda merak ettikleri ve araştırdıkları konuların en başında Linux da Dosya Sıkıştırma ve Sıkıştırılan Dosyalarını Açma Komutları.  Sizler için bu yazımızda Linux’da dosya sıkıştırma ve dosya açma komutları araştırdık ve sizler için derledik.

Windows üzerinden göz aşinalığımızın olduğu zip programı yani WinZip programı Linux’da dosya sıkıştırma işlemleri için kullanılan en yaygın programdır. Linux’da bir dosyayı sıkıştırarak hem sabit diskte bir alan tasarrufu yapabiliriz hem de bir arşiv oluşturabiliriz.  Linux’da dosya sıkıştırma ya da arşivleme işlemi yaparsanız bunu zip kodları ile yapmanızı tavsiye ederiz. Çünkü zip ile hangi işletim sisteminde sıkıştırma ya da arşivleme işlemi yaparsanız yapın, sıkıştırma ya da arşivleme yaptığınız dosyaları farklı işletim sistemlerinde dosyaları açabilirsiniz ve arşivden çıkarabilirsiniz.

Linux’da zip kullanarak bir dosya açma işlemi yapacaksanız aşağıda verdiğimiz komutlarla bu işlemleri yapabilirsiniz. Ayrıca zip programı kullanarak sıkıştırılan ya da arşivlenen dosyaları Linux’da dosya açma komutları kullanarak da arşivden çıkartabilirsiniz.

Linux Dosya Sıkıştırma Komutları

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder