Öne Çıkan Yayın

Hotspot Nedir? Nasıl Kullanılır?

Hotspot akıllı telefonlara sahip olan kişilerin sim kartlarına tanımlı olan mobil verileri diğer kullanıcılar ile Wi-Fi aracılığı paylaşması...

Abdullah Çatlı Kimdir ?


Türk kamuoyunda en çok tartışılan isimlerin başında hiç şüphesiz Abdullah Çatlı gelir. Kimileri çatlı için “kendi menfaatine çalışan bir mafyaydı” diyor kimileri de çatlıdan “bir kahramandı, vatanı uğruna her şeyinden geçen bir ölümsüzdü” diye bahsediyor. Ben Çatlı’dan “mafya” diye bahsedenlere sadece şunu diyorum : “birazcık vicdanınız olsun, elinizi vicdanınıza koyun, ülkesi uğruna canından geçen bir kahramanı bu kadar acımasızca yaftalamayın” Çatlının “mafya mı yoksa bir kahraman mı” olduğuna eylemlerine bakılmaksızın karar verilemez. Çatlıyı ölümsüzleştiren en önemli olay “ASALA” terör örgütüne indirdiği ölümcül darbedir. Peki nedir bu ASALA? Amaçları ve eylemleri nelerdir? Şimdi biraz bu örgütün yaptıklarına bakalım ve çatlının Türk milletine nasıl büyük bir hizmet verdiğini daha iyi anlayalım. Tam adı ile “Ermenistan'ın Kurtuluşu için Ermeni Gizli Ordusu”, Türkiye dahil 16 farklı ülkede Türk ve diğer mülki ve diplomatik hedeflere karşı terör eylemlerinde bulunmuş, solcu ve aşırı milliyetçi bir ermeni terör örgütüdür. ASALA, 21 ülkenin 38 kentinde, 39'u silahlı, 70'i bombalı, biri de işgal şeklinde olmak üzere toplam 110 terör olayı gerçekleştirmiştir. Bu saldırılarda Türkiye'nin 42 diplomatı ile 4 yabancı uyruklu kişi hayatını kaybederken, 15 Türk ve 66 yabancı uyruklu kişi de yaralanmıştır. ASALA ayrıca Türkiye’nin hala en büyük baş belası olan “PKK/Kongra-Gel/KADEK” terör örgütüyle de iş birliği yapmıştır. Türk devletinin diplomatlarını şehit eden, vatandaşlarını öldüren,Türk milletine acılar yaşatan bu terör örgütüne karşı devletimizde boş durmadı.Devletine hizmet ederken evinin eşyası dahi olmayan, Hayatını vatanı için feda eden, ölümü göze alan, ailesini tehlikeli bir yaşamın içine sürükleyen Abdullah ÇATLI adlı yiğit sırayla şu eylemleri yaptı :
• 14 Kasım 1982: Hollanda/Utrecht, Nubar Yalımyan’ın öldürülmesi.
• 22 Mart 1983: Fransa/Paris, Ara Toranyan’ın otosuna bomba konulması
• 03 Temmuz 1983: Fransa/Paris, Ara Toranyan’ın babasının emlak dükkânına bomba konulması Ermeni kitapevinin bombalanması.
• 07 Temmuz 1983: Hollanda/Hengelo Suriz, Ermeni Kahvesinin taranması.
• 08 Temmuz 1983: Hollanda Enschede, Ermeni Gençlik Örgütü ve lojmanlarının kundaklanması.
• 27 Temmuz 1983: Fransa/Alfortville, Ermeni Kültürevi ve ASALA’nın basın bürosunun bombalanması.
• 28 Temmuz 1983: Fransa/Paris, Ermeni Kültürevi Radyoevi ve basın bürosunun bombalanması.
• 06 Aralık 1983: Fransa/Paris, Ara Tornayan’ın otosuna ikinci bombanın konulması.
• 17 Mart 1984: Fransa/Marsilya Ermeni Gençlik örgütü binasının bombalanması.
• 01 Mayıs 1984: Fransa/Paris, Henry Papazyan’ın otosuna bomba konulması .
• 04 Mayıs 1984: Fransa/Alfortville, Ermeni Anıtı, Ermeni Gençlik Örgütü binası, spor salonu ve Karakol ile itfaiye binasının bombalanması.
• 24 Haziran 1984: Fransa/Paris, Ermeni Gençlik Yurdunun bombalanması.
• 25 Kasım 1984 Fransa/Salle Pleyel, 16 Ermeni örgütünün yaptığı konser salonunun bombalanması.
• 05 Aralık 1985: Ermeni bir şahsın öldürülmesi.
• 15 Aralık 1985: Fransa Lyon, Hayk Değirmencioğlu’nun öldürülmesi.

Çatlı adlı bu yiğidin hizmetleri sadece yurtdışında yaptığı eylemlerle sınırlı kalmıyordu. Türkiye içinde de pkk’ya yardım ,yataklık eden Ömer Lütfü Topalın ve pkk’ya silah ve mühimmat sağlayan Behçet Cantürk'ün öldürülmesi, Çatlı'nın devletine yapmış olduğu bir diğer hizmetlerdi. Yaptığı eylemlerin bütününe baktığımızda Türk milleti için zararlı kişilerin temizlenmesi söz konusudur. Kendi menfaati içinse bu yiğit neden kendini bu ateşin içine atsın? Bu tehlikeleri göze alan, hayatını hiçe sayan, ailesini ölüme sürükleyen, hayatını milletine hizmet etmeye adamış birisinin “mafya” diye nitelendirilmesi, küçültülmesi, emeklerinin göz ardı edilmesi ne kadar şerefli bir davranıştır? Bir Türk ata sözü şöyle der; “Yılan eğri akar büğrü akar, deliğine geldi mi dosdoğru akar”. Hiç değilse yılanlar kadar milletimizin evlatlarına sahip çıkalım beyler!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder